Gezondheidspromotie

  1. Home
  2. Gezondheidspromotie

In ons centrum staat gezondheidspromotie centraal!

Onze gezondheidspromotor Sofie werkt samen met de rest van het team en wijkpartners om de gezondheid in onze wijk te verbeteren.

We gaan aan de slag met projecten rond onder andere bewegen, mondzorg, mentaal welzijn en gezonde voeding. Meer informatie over lopende projecten vind je hier: Gezondheidsinfo – WGC De Sleep of op de padlet: Gezondheid in Sluizeken-Tolhuis-Ham (padlet.com).

Met vragen kan je steeds bij Sofie terecht: sofie.lamote@wgcdesleep.be

Ga jij graag aan de slag rond gezondheid? Bekijk onze uit te lenen materialen:

Spel WEGWIJS in Zorg & Gezondheid

Wat? Spel om mensen wegwijs te maken in het zorg- en welzijnslandschap. Het spel is opgebouwd rond 15 personages met diverse hulpvragen op vlak van gezondheid en welzijn. De spelers proberen de personages te helpen door hen door te verwijzen naar de juiste hulpverlening. Meer info vind je hier: WEGWIJS in Zorg en Gezondheid – VWGC

Voor wie?

– Mensen die de basis van het zorgsysteem beter willen kennen op een eenvoudige manier zoals anderstalige nieuwkomers.

– Middelbare scholieren (sluit aan bij de eindtermen).

– Professionals (in opleiding) als opfrissing van de sociale kaart.

De Gelukskoffer

Wat? Het doel van de Gelukskoffer is het sociaal en emotioneel welbevinden van jonge kinderen te bevorderen.. De gelukskoffer is gebaseerd op de Geluksdriehoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven en bestaat uit een bundeling van bestaande materialen rond “geluk”.

Voor wie? Wijkorganisaties en -scholen die werken rond mentaal welbevinden van kleuters en lagere schoolkinderen.

De Drankenkoffer

Wat? In de drankenkoffer vind je het suikerspel. Het spel start met het bespreken van een aantal stellingen over dranken. Hierna steken de deelnemers de handen uit de mouwen om de zakjes met suikerklontjes bij de juiste drankverpakkingen te leggen. Zo leren de deelnemers om bewust gezonde keuzes te maken op een speelse manier.

Voor wie? De drankenkoffer kan gespeeld worden met volwassenen en kinderen vanaf 6 jaarHet is een groepsmethodiek met minimum 4 en maximum 25 deelnemers.

Mondzorgkoffer en het tandenspel

Wat? De tandenkoffer bevat spelletjes en didactische materialen over tandenpoetsen en de tandarts: puzzels, een speelgoedset, een poetspop, een gebitsmodel met grote tandenborstel… Het Grote Tandenspel is een informatief ganzenspel met 5 categorieën van telkens 15 vragen: de tandarts, voeding, hoe je mond gezond, weetjes en doe-opdrachten.

Voor wie? De tandenkoffer kan gebruikt worden bij kinderen van het kleuter- en lager onderwijs. Het Grote Tandenspel heeft een volwassenenversie en een kinderversie vanaf 6 jaar.