De Sleep

Nieuws

Nieuwe KO(A)PP-jongerengroep 12-18 jaar

Geschreven op 13/02/2019

Onze KO(A)PP-jongerengroep heeft tot doel de veerkracht van de jongeren te vergroten en hun kwetsbaarheid te verkleinen. Met de groep willen we Kinderen van Ouders met een Psychische kwetsbaarheid (KOPP) of een AfhankelijkheidsProbleem (KOAP) met elkaar in contact brengen om hierover met elkaar te praten en kracht bij elkaar te putten. De ervaringen van de jongeren staan centraal en zijn een vertrekpunt voor de sessies. We praten niet alleen over de moeilijkheden die zij ondervinden in het gezin maar focussen ook op hun sterktes en andere zaken die hen bezighouden. Vanuit een ruim aanbod methodieken en creatieve invalshoeken wordt er telkens rond een ander thema gewerkt.

Wat?
De KO(A)PP-jongerengroep is een kleine, gesloten en vaste groep jongeren die gedurende 8 weken samen komt.

Wie?
Jongeren vanaf 12 jaar waarvan één van de ouders een psychisch of afhankelijkheidsprobleem heeft.

Wanneer?
De sessies gaan telkens door op maandag van 16:45 tot 18:45. De nieuwe jongerengroep start op maandag maandag 11 maart 2019.

Graag betrekken we de ouder(s) of verwijzer hierbij. Voor hen wordt vooraf en afsluitend op de jongerensessies twee aparte sessies (zonder de jongeren) gepland.

Data ouder/verwijzersessies:
* 25 februari 2019
* 27 mei 2019

Data jongerensessies:
* 11, 18 en 25 maart 2019
* 1 en 29 april 2019
* 6, 13 en 20 mei 2019


Waar?
CCG Eclips
Lange Violettestraat 84
9000 Gent

Hoe inschrijven?
Telefonisch of per mail. Na aanmelding zal er een kennismakingsgesprek gepland worden. Tijdens dit gesprek wordt er bekeken of deze groep van betekenis kan zijn voor de jongere (en de ouder(s)?).

Contact
Maryline Toch - m.toch@cggeclips.be
Telefoonnummer: 09/235 22 41

Iedereen kan leren fietsen...ook volwassenen!

Geschreven op 13/02/2019

Iedereen kan leren fietsen ... ook volwassenen!

In Gent wordt vaak en veel gefietst. En terecht: fietsen is gezond en vaak de snelste manier om u in de stad te verplaatsen.

Toch zijn er nog heel wat volwassen Gentenaren die niet kunnen of durven fietsen. Ze hebben het als kind nooit geleerd, zijn bang om zich in het drukke stadsverkeer te begeven of hebben al zo lang niet meer gefietst.

Daarom organiseert de Sportdienst ook in 2019 fietslessen voor volwassenen. De Gentse Wijkgezondheidscentra zijn medeorganisator. Zij staan in voor de contacten met de deelnemers. 'MOVE 9000' zorgt samen met vrijwilligers van de Sportdienst voor de begeleiding van de cursussen.

De lessen zijn volledig op maat van de beginnende fietser. Ook een fietser met een beetje ervaring komt zeker aan zijn trekken.

In 10 lessen leert u

 • fietsen, stap voor stap, in uw eigen buurt. U begint met uw fiets aan de hand en u eindigt met een fietstocht in groep op de openbare weg. Ervaren lesgevers zullen u daarbij begeleiden.
 • u hebt al een beetje fietservaring maar u wil graag onder deskundige begeleiding bv. kleinere fietstochten maken in uw buurt of richting Gentse binnenstad. U bouwt zo wat meer zelfvertrouwen op rond de wegcode, het dwarsen van tramsporen enz.

Praktisch

 • Een eigen fiets meebrengen voor de lessen mag, maar is niet nodig.
 • Breng zeker de juiste kledij mee: een lange broek met smalle pijpen, stevige gesloten schoenen en indien nodig een regenjas
 • Kies de fietslocatie uit die u het beste past en schrijf in.

Voor wie?

 • Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

Prijs

 • U betaalt €15 voor 10 lessen.
 • In de wijk Rabot - Blaisantvest kunt u ook betalen met de lokale munt, het Toreke (150 Torekes voor 10 lessen). 
 • Inbegrepen in de prijs: verzekering én gebruik van een fiets en fietshelm.

Programma

 • In de wijken Brugse Poort-Rooigem-Mariakerke, Dampoort-Sint-Amandsberg en Watersportbaan starten de fietslessen in april.
 • In de wijken Ledeberg-Moscou, Bloemekenswijk en Rabot-Blaisantvest starten de fietslessen in september.
 • In de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham zijn er ook een tweetal reeksen fietslessen per jaar.
 • In de folder leest u waar en wanneer de lessen plaatsvinden.


De folder kan je onder andere vinden in de wachtzaal van De Sleep of verkrijgen via Sofie (Gezondheidspromotie).1 |  2 |  Volgende

Hiervoor kan je bij ons terecht