De Sleep

Diëtiek

Uw arts kan u doorverwijzen naar onze diëtiste Vijaya Shintre. Zij is elke woensdag en om de 14 dagen op donderdagvoormiddag werkzaam in ons centrum.

Zij geeft dieetadvies bij onder meer overgewicht/obesitas, diabetes type 2, maag- en darmklachten zoals opgeblazen gevoel of zure oprispingen, intolerantie zoals lactose-intolerantie en gluten-intolerantie. Daarnaast ook bij hoge cholesterol/hyperlipidemie,..

Zij schrijft geen eenzijdige of strenge diëten voor zoals proteïnediëten, soepdiëten ea. Deze soort van diëten zijn niet vol te houden, waarna men terug hervalt in het oude eetpatroon.

Bij het schrijven van een aangepast dieet of het geven van voedingsadvies wordt steeds rekening gehouden met de persoonlijke en cultuurgebonden eetgewoonten van de cliënt.

Telkens wordt er ook aandacht geschonken aan variatie in het dieet, voldoende vochtinname en beweging, m.a.w. aan de totale levensstijl van de cliënt.

Er zijn brochures beschikbaar in het Nederlands, Frans en Turks als u meer wil weten over voeding bij hoge cholesterol en bij lactose-intolerantie.

Tijdens de ramadan verandert het dagritme en voedingspatroon bij vele moslims. Ook tijdens de ramadan is het belangrijk om er een gezonde leefstijl op na te houden. Hierover hebben we ook brochures ter beschikking in het Nederlands en het Turks.

Hiervoor kan je bij ons terecht